miláčkové, podělím se s váma o jeden z mých oblíbených receptů. Jsem opravdu kuchař - nadšenec a zkouším plno nových věcí, tohle se u nás zařadilo mezi klasiku a rychlovku, která se hodí, když už vám začíná kručet v žaludku.
Budete potřebovat :
Těstoviny - na tento recept nejčastěji používám špagety (bio celozrnné od Alanatury kombinované s normálními bezvaječnými 50:50), ale dnes jsem na ně neměla chuť, tak jsem si uvařila pytlík vřeten, půlku použiju do receptu a z druhé půlky si zítra udělám tětovinový salát do práce. Fakt ulítávám na barevnejch těstovinách !
Špenát listový - 300 g...čerstvý špenát kupuju nejčatěji v Albertu.
2 cibule
Paličku česneku - prosím vás, vyžadujte od prodejců zeleniny český česnek !! Pokud ho nesežente, nikdy prosím vás NIKDY nekupujte česnek čínský. V receptu používám česnek ze zahrádky od svého téměř tchána.
Máslo - používáme bio, máme ho nejraději.
Olivový olej, sůl, mouku na zahuštění - (jen kdo chce).
Takže uvaříme si tětoviny al dente ve vroucí osolená vodě s kapkou olivového oleje.
Mezitím si na menší kousky nakrájíme cibuli a osmažíme na másle (aby se máslo nepřipalovalo přidávám i kapku olivového oleje). Na másle se rozhodně nebojíme šetřit! Když je cibulka měkká přidáme špenát, osolíme necháme dusit pod pokličkou asi 10 minut. Oloupeme česnek a rozmačkáme ho lisem na česnek do pánvičky, minutku necháme a pak zaprášíme lehce moukou.Nakonec smícháme špenát a těstoviny dohromady.
A máme hotovo, pro fajnšmekry doporučuji posypat parmesanem :). Dobrou chuť !
Omluvte fotky - jsou na rychlo a z mobilu.
Žádné komentáře:
Okomentovat